BUKU TERBARU BESTSELLER DISINI @el.islam_bookstore

Kalau Tuhan cinta Aku, kenapa Aku diuji seteruk ini ?!"
Itulah ayat yang saya sering ulang dalam fikiran setiap kali saya mendapat sesuatu ujian. Rasa fed up and penat sangat dengan dunia yang sering membebani saya dengan bermacam-macam masalah sampaikan terlintas untuk lenyap dari dunia ini secepat mungkin.
Suatu hari, saya mendapat berita gembira dari seorang penulis yang saya sangat berminat dengan semua hasil karyanya iaitu Ustaz Adnin bahawa beliau akan menerbitkan sebuah buku yang bertajuk 'Surat Untuk Orang Yang Putus Asa'
Firstly saya sangat terkejut dengan tajuknya yang betul² 'kena' dengan situasi saya pada ketika itu. Tanpa berfikir panjang saya terus 'grab' satu lagi masterpiece daripada beliau.
Maka bermulalah detik dimana jiwa saya 'dipujuk' dengan hanya membaca sebuah buku. Setiap ayat yang dibaca menaikkan semula semangat didalam diri saya. Setiap bait kata seperti seseorang yang sedang menasihati dan memberi semangat kepada saya. Waktu itu hilanglah segala keserabutan, kesedihan dan rasa putus asa didalam diri saya.
Pasti ada saja air mata yang jatuh ketika membaca karya tersebut. Apabila sudah buka untuk membaca pasti sukar untuk tutup dari berhenti membaca. Itulah perasaan setiap kali saya membaca karya agung daripada Ustaz Adnin.
"Janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya..." Inilah ayat yang sering menjadi penghalang ketika saya berasa futur. Bila difikirkan semula, terlalu banyak nikmat Allah yang saya perlu syukuri dan tiada asbab untuk saya berputus asa andai Allah sentiasa didalam hati.
Sekian feedback dari saya (admin @ikhfah_bookstore ) mengenai buku Surat Untuk Orang Yang Putus Asa. Ribuan terima kasih buat Ustaz Adnin yang sentiasa berusaha memberikan tarbiah buat kami sang pendosa yang sentiasa memerlukan bantuan dalam jalan menuju keredhaan-Nya.
#DariQuranKeHatiku #TarbiahSentap #SquadIsbir #AjariAkuTinggalkanMaksiat #SuratPutusCinta #SuratPutusAsa #TaubatYangTertangguh #SujudYangTerakhir #SuratPutusCinta HQ : @isbirofficial