Változni merni, akarni, hagyni @nagyandreacoach

[A coach az új DJ] [Felfordul a gyomrom a coaching hallatán]
Én sem tudom, hogy miért nem írtam eddig a coaching jelentéséről. Úgy voltam vele, hogy mindenki ismeri a szót, beszél róla, annyira elterjedt már, hogy nincs miért részletezni. Ez a napokban megváltozott, azt olvastam valakitől, hogy a coach az új DJ, ami nem hogy nem húzott fel, még nevettem is rajta, mert vicces, mert így van, tényleg egyre többen foglalkoznak ezzel. De így van jól, ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy nem fejlődik a társadalmunk.
A coaching és elterjedésének jelentése számomra, hogy egyre többen szeretnének tudatosabbá válni, önmaguk és úgy általánosságban az ember érzelmi és lelki működését megérteni. Ez így önmagában hogyan is lehetne rossz dolog, most komolyan?
Az, hogy kik válnak szakemberré, milyen módszerekkel és milyen etikusan dolgoznak, ezt hogyan kommunikálják és mennyire hitelesek a saját életükben, az egy teljesen más része ennek. A motivációs trénerek hada, amikor ellepte a magyar piacot szerintem hasonló érzéseket váltott ki, belőlem is, szerettük, utáltuk, de elindult egy önfejlesztési hullám, ami összességében előreviszi a társadalmunkat.
A coaching önmagában egy módszertan, egy technika, ami segít objektívebben, tisztábban látni a helyzetünket, felismerni az érzelmeink és gondolataink működését, önreflexiót elsajátítani, majd ezek tudatában reagálni és viselkedni. Ezzel egyrészt önmagunknak teszünk jót, mert a saját magunkban őrlődés az idegrendszerünket bántja, másrészt az emberi kapcsolataink válnak értékesebbé, mélyebbé. Tisztábban és őszintébben tudunk kapcsolódni önmagunkkal és másokkal. Így jobban tudunk közösségekben működni, közösségi értéket teremteni. Mi is jól vagyunk, a társadalmunk is jól van, így a világ is jól van. Kérdezem még egyszer: ez így önmagában hogyan is lehetne rossz dolog, most komolyan?
#coaching #selfdevelopment #vállalkozónők #vállalkozónő #vállalkozás #vállalkozó #motiváció #inspiracio #inspiráció #siker #önfejlesztés #önismeret #business #instahu #viselkedéselemzés #magyarinsta #gondolatgram

4 Comments

@tailorsmithcoach

Újhullámra van szükség a segítő szakmákban! A következő generációnak inspiráló az ahogyan hozzáállunk az önismerethez. 🎯

A dinók is tojáshéjjal kezdték🦖

@shae_sanchez

Hola, that's an excellent post. ✨✨✨ Incidentally, my great friends @ kini.kana freshly finished an engaging free app, it absolutely encouraged me to discover more about self-development! Just check out my bio 🌈 See you later, my friend :) 🙎💓

@nagyandreacoach

26 éves vagyok, a szakmában is büszkén vállalom ezt és azt is, hogy sok ideig nem tudtam ezt tenni, mert gyengeségemnek tartottam. Volt egy olyan feltételezésem, hogy rólam sokaknak a tojáshéj a hátsón (direkt szépítek) jut eszébe akár a szakmán belül, akár magánszemélyként. Tojáshéjjal és mindennel együtt látom, hogy az érzelmi intelligencia hiánya mit tesz velünk emberekkel. A sok felgyűlt szégyen és megfelelési kényszer hogyan teszi tönkre az önbecsülésünket, az érzelmi elfojtások hogyan okoznak megbetegedéseket, az eredménytelenség és sikertelenség érzése hogyan vezet oda, hogy nem látjuk, hogy mi értelme az életnek. Sorolhatnám és sorolni is fogom, mert úgy érzem, hogy ezek azok a dolgok, amit elbagatelizálunk és elintézünk egy olyan mondattal, hogy felfordul a gyomrom a coaching hallatán. *Ha már gyomor, muszáj megemlítenem azt, hogy bizonyám a gyomor probléma pszichoszomatikus jel a belső egyensúlyvesztésre, figyelni és komolyan venni ér.